Hit

Húsvétkor is gondoljunk azokra, akiknek nem lehet bőséges az ünnepi asztal

A Fulco Deák Egyesület és a SZEKE Klub igyekszik minden alkalmat megragadni, amikor a rászorulókon, elesetteken való segítségnyújtás közösségi eseménnyé formálható. Így van ez minden húsvétkor is.

Máté evangéliuma így szól:

„Amikor böjtöltök, ne öltsetek olyan ábrázatot, mint a képmutatók, akik komorrá változtatják arcukat, hogy lássák böjtölésük! Bizony mondom nektek: megkapták jutalmukat. Te, amikor böjtölsz, kend meg fejedet és mosd meg arcodat, hogy ne lássák rajtad az emberek, hogy böjtölsz, hanem csak Atyád, aki a rejtekben is ott van! Akkor Atyád, aki a rejtekben is lát, megjutalmaz.” (Mt.6, 16-18)

Szentendre az országos átlaghoz képest jóval magasabb szociális színvonalon él, ugyanakkor itt is sokan vannak olyan rászoruló családok, akik nem csupán böjtben szenvednek szükséget. Sokukról talán meg sem lehet mondani, hogy napi nehézségekkel küzdenek.

Büszkén mondhatjuk, hogy egy évben közel 300 adományt tudunk eljuttatni a rászoruló családokhoz, ugyanakkor ez a szám a kapacitások függvényében növekedhet, hiszen a tartós élelmiszereknek, használati és tisztasági szereknek mindig van helye ott, ahol valóban csak a Jóisten látja a szükséget.

A Fulco Deák Egyesület és a SZEKE idén is húsvéti adományozásra buzdít minden tenni akarót, akik a böjtben szívesen lemondanának a maguknak szánt javakról annak érdekében, hogy a nehéz sorsúak számára is öröm lehessen a húsvét hétfői asztal köré ülni.

Hitünk úgy tartja, hogy Krisztus szenvedése, a keresztút és a kínhalál, amellyel megváltott minket, szívjóságból fakadt, mert – bár leszállhatott volna a keresztről – mégis legnagyobb földi kincsét, az életét adta értünk. Minden földi szenvedés hasonlatos ehhez, aki pedig szenved, az Krisztushoz hasonló. Így az elesetteken, szenvedőkön való segítséggel Veronika, vagy Cirenei Simon munkáját végzik azok az emberek, akik önzetlenül segítenek vinni mások keresztjét.

Köszönjük, ha a SZEKE honlapjának meglátogatásával és a húsvéti bevásárlásban való támogatással sokan és egyre többen leszünk, akikre a nélkülözők, ott a rejtekben is számíthatnak!

Kapcsolódó cikkek