Cselekvés
Kiemelt

A fejlesztési forrásokat jól kell használni

Ebben az önkormányzati ciklusban (2019-2024) az előző ciklushoz (2014-2019) képest is jóval több, mintegy 8,2 millárd forint Kormányzati támogatás érkezett a szentendrei önkormányzathoz. Ezeket a fejlesztési forrásokat gondos tervezéssel és megfelelő, hozzáértő kivitelezéssel valóban a szentendreiek javára lehet fordítani. A jövőben érdemes a projekttervezést és a megvalósítást akár egy városfejlesztő szervezeten keresztül lebonyolítani annak érdekében, hogy ne keletkezzenek visszafizetési kötelezettségek, kivitelezési hibák vagy a tájékoztatás hiányából adódó félreértések.

A Kormány 8,2 milliárd forint támogatást adott számos projektre, többek között a belvárosi szenny- és csapadékvíz szétválasztására, a Kálvária út rekonstrukciójára, az izbégi csapadékvíz elvezetés fejlesztésére, a Barackvirág utcai vízelvezetésre, városi összekötő kerékpárútra, a déli vízbázis kármentesítésére, főút rekonstrukció előkészítésére, partfal rehabilitációra. Ezzel együtt az intézményeket érintő fejlesztéseket is támogatta úgy, mint a SZEI rendelő eszközbeszerzése és felújítása, az Izbégi Általános Iskola bővítése, a Családsegítő Szolgálat telephelyének kialakítása, városi csónakház, valamint az izbégi tagóvoda energetikai korszerűsítése.

Mindezeken felül működésre, energetikai többlettámogatásra, sportlétesítmény üzemeltetésre és adóvisszatérítésre további, közel egymilliárd forint központi költségvetési forrás érkezett Szentendrére. Ilyen magas kormányzati támogatási összeggel soha egyetlen korábbi városvezetés sem tervezhetett, a recesszió pedig ennek ellenére is érezhető. Éppen ezért egy új városvezetésnek érdemes jobban odafigyelni a projektek megfelelő tervezésére, lebonyolítására és elszámolására.

Vélemény, hozzászólás?